به گزارش پارسینه ، شیرینی مربایی یکی از شیرینی های محبوب است که با نام های شیرینی مشهدی یا شیرینی آلمانی نیز شناخته می شود. این شیرینی خوشمزه و خاطره انگیز در دید و بازدیدهای عید نوروز همیشه جای دارد.
شیرینی مربایی از دو لایه کوکی تهیه می شود که لایه میانی آن مربا یا مارمالاد قرار می گیرد. اگر شما نیز از علاقه مندان این شیرین هستید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا با کالری و ارزش غذایی شیرینی مربایی آشنا شوید.
کالری و ارزش غذایی شیرینی مربایی
- 100 گرم شیرینی مربایی 253 کالری دارد.
- یک عدد (24 گرم) شیرینی مربایی 61 کالری دارد.
آیا می توان شیرینی مربایی را در رژیم کاهش وزن مصرف کرد؟
شیرینی مربایی در عین کالری که دارد هیچ ارزش غذایی ندارد و خاصیتی برای بدن ندارد. همینطور، به دلیل قند بالایی که دارد موجب می شود تا دلتان بخواهد بیشتر و بیشتر از آن میل کنید.
به همین ترتیب، به جای یک عدد، چندین عدد از این شیرینی را در یک وعده میل می کنید بدون اینکه حس کنید سیر شده اید. به همین خاطر هم کالری زیادی برای بدن ما فراهم می کند و هم کمی بعد از خوردن آن احساس گرسنگی داریم.
مصرف شیرینی جات مثل شیرینی مربایی در دوران کاهش وزن بهتر است که حذف شود، اما خوردن گه گاهی از آن ایرادی ندارد.
تاثیر شیرینی مربایی در رژیم غذایی و تناسب اندام
شیرینی ها سرشار از آرد سفید، شکر و روغن هستند. به خصوص شیرینی های خشک که از روغن های جامد تهیه می شوند. شیرینی هایی که در شیرینی پزی ها پخته می شوند معمولا بجای کره از نوع خاصی روغن جامد مخصوص شیرینی پزی استفاده می کنند.
این روغن ها برخلاف کره و مارگارین که تقریباً 80٪ چربی دارند و بقیه آن ها آب است، 100٪ حاوی چربی هستند. بنابراین کالری بالایی دارند و حاوی ویتامین ها و مواد معدنی بسیار کمی هستند. مطالعات نشان داده اند که احتمالا مصرف زیاد چربی های اشباع عوامل خطر بیماری قلبی، از جمله کلسترول LDL (بد) را افزایش می دهند.
از طرف دیگر شیرینی مربایی سرشار از آرد سفید و قند است. مصرف آرد سفید، قند و شیرینی جات با افزایش وزن و چاقی مرتبط هستند همچنین احتمال ایجاد دیابت را بالا می برند.
با همه اینها، مصرف متعادل شیرینی مربایی مشکلی ایجاد نمی کند و اشکالی ندارد گه گاهی نوش جان کنید و لذت ببرید.
طرز تهیه شیرینی مربایی خانگی
مواد لازم شیرینی مربایی:
- آرد قنادی 2 و ¼ پیمانه
- پودر قند نصف پیمانه
- تخم مرغ 1 عدد
- کره 150 گرم
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- مارمالاد یا مربا با طعم دلخواه
دستور پخت شیرینی مشهدی:
برای تهیه شیرینی مربایی آلمانی ابتدا کره و پودر قند را با داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و با همزن 5 دقیقه می زنیم تا پوک و سفید رنگ شود. در ادامه تخم مغر و وانیل را اضافه می کنیم و یک دقیقه دیگر مواد را با همزن می زنیم تا کاملا یکدست و مخلوط شوند.
حالا آرد را دو مرتبه الک می کنیم و کم کم به مواد اضافه می کنیم و با قاشق یا لیسک مخلوط می کنیم تا خمیری لطیف و نرم به دست بیاید. مواد را نیاز نیست بیش از حد مخلوط کنیم، در همین حد که آرد با دیگر مواد یکدست شود کافی است.
توجه داشته باشید که ورز دادن و مخلوط کردن بیش از حد خمیر باعث می شود که خمیر به روغن بیفتد که در این صورت شیرینی ها پس از پخت خشک می شوند. در ضمن این خمیر نیازی به استراحت ندارد و پس از آماده شدن خمیر به سراغ مرحله بعدی می رویم.
حالا خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم سپس هر قسمت خمیر را بین دو کاغذ روغنی قرار می دهیم و با وردنه روی سطح کار پهن می کنیم. ضخامت خمیر با 3 میلی متر باشد. حالا با قالب یا کاتر مورد نظرمان خمیرها را قالب می زنیم.
حالا با یک سر ماسوره وسط نصف شیرینی ها را برش می زنیم و خارج می کنیم. در ادامه شیرینی را با کاغذ روغنی زیرشان داخل سینی فر می چینیم، توجه داشته باشید که هنگام انتقال شیرینی ها به سینی فر مراقب باشید که تغییری در شکل ظاهری شیرینی ها ایجاد نشود.
فر را از 20 دقیقه قبل با حرارت 175 درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود، سپس شیرینی ها را به مدت 10 الی 15 دقیقه درون فر قرار می دهیم تا بپزند. هنگام پخت از کنار فر تکان نخورید چون این شیرینی خیلی حساس است و زود خشک می شود.
پس از قرار دادن در فر مراقب باشید که زیر شیرینی ها که کمی رنگ گرفت آنها را از فر خارج کنید و نگذارید زیاد قهوه ای شود چون شیرینی خشک می شود. پس از پخت صبر می کنیم شیرینی ها خنک شود سپس با مارملاد دلخواه بین شیرینی را پر می کنیم.
برای بین شیرینی ها می توانید از انواع مرباها و مارمالادها به سلیقه خود استفاده کنید. پس از اینکه شیرینی ها آماده شد آنها را به وسیله پودر پسته یا هر چیزی دیگری به سلیقه خود تزیین می کنیم. این شیرینی را می توانید تا یک ماه در یخچال نگهداری کنید
0 دیدگاه