به گزارش پارسینه، سیب زمینی شیرین و سیب زمینی زرد که در آشپزی ایرانی متداول تر است هر دو سرشار از مواد مغذی و فواید برای سلامتی اند از تقویت قلب و بینایی گرفته تا بهبود عملکرد روده با این حال معمولا سیب زمینی شیرین به عنوان گزینه ای «سالم» تر» شناخته می شود در حالی که متخصصان میگویند هر دو نوع سیب زمینی به شرط انتخاب روش پخت سالم در یک رژیم غذایی متعادل جایگاهی ارزشمند دارند.
برخلاف تصور عمومی، سیب زمینی شیرین از خانواده ای متفاوت از سیب زمینی زرد است و ویژگیهای تغذیه ای متمایزی دارد. این سیب زمینی ها منبعی عالی از فیبر ویتامینهای آ و ث بتاکاروتن پتاسیم، منگنز و آنتی اکسیدان ها هستند.
به گزارش ایتینگول یک عدد سیب زمینی شیرین متوسط با پوست حدود 4.5 گرم فیبر دارد که معادل حدود 16 درصد نیاز روزانه بدن است. از آنجا که بیشتر افراد فیبر کافی دریافت نمیکنند سیب زمینی شیرین در کنار سایر سبزیجات میوه ها، غلات کامل و مغزها میتواند راهی ساده برای جبران این کمبود باشد.
فیبر نوعى کربوهیدرات است که بدن نمیتواند آن را تجزیه کند اما برای سلامتی روده مفید است زیرا حرکات روده را منظم نگه میدارد و به عنوان غذا برای باکتریهای مفید روده عمل میکند و میدانیم که سلامت میکروبیوم روده نیز با کاهش خطر بیماری های مزمنی مانند دیابت و بیماری قلبی مرتبط است فیبر همچنین میتواند به کنترل قند خون و احساس سیری کمک کند که برای کنترل وزن مفید است.
رنگ نارنجی سیب زمینی شیرین از آنتی اکسیدانی به نام بتاکاروتن میآید که آن را به منبعی عالی از این ماده تبدیل میکند. بتاکاروتن در بدن به ویتامین | تبدیل میشود که از سلامتی چشم پشتیبانی میکند و ممکن است در برابر مشکلاتی مانند آب مروارید و کاهش بینایی ناشی از افزایش سن محافظت ایجاد کند.
0 دیدگاه