طرز تهیه قایرمه، آسون ترین سوخاری دنیا

قایرمه یا کنگر سوخاری، یک غذای سوخاری سنتی ایرانی با اصالت کردستانی است. کنگر، گیاهی کوهستانی بهاری است که در تهیه این غذا به کار می‌رود. اگر از طعم کنگر لذت می‌برید، قایرمه را امتحان کنید! این غذای محلی کردستان، همراه با نان یا برنج، یک وعده غذایی کامل و لذیذ خواهد بود. در ادامه، با طرز تهیه آسان این غذای سنتی آشنا می‌شوید.
طرز تهیه قایرمه، آسون ترین سوخاری دنیا

به گزارش پارسینه به نقل ازایرنا قایرمه، یا همان کنگر سوخاری کردی، یک غذای محلی بسیار خوشمزه و سرشار از ویتامین و پروتئین است. این غذا که به آسانی تهیه می‌شود، با نان یا برنج سرو می‌شود. کنگر، ماده اصلی قایرمه، خواص فراوانی دارد؛ از جمله تقویت دستگاه گوارش، افزایش اشتها، کاهش تب، کمک به هضم غذا و ضدعفونی کردن بدن. پیشنهاد می‌کنیم این غذای خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن در کنار خانواده لذت ببرید. در این مقاله از سرویس آشپزی به آموزش طرز تهیه کنگر سوخاری می‌پردازیم و نکات مهم در تهیه قایرمه کردی را با شما در میان خواهیم گذاشت.

 طرز تهیه کنگر سوخاری در یک نگاه

دیگران چه می خوانند:
 

برای تهیه کنگر سوخاری، ابتدا کنگر را تمیز کنید. ریشه سیاه و تیغ‌های روی آن را جدا کنید و سپس بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه آن خارج شود. مواد یخچالی را بیرون بگذارید و زمان بدهید تا کره در دمای محیط آب شود. زعفران را بسابید و با مقداری آبجوش یا چند قطعه آن را دم بگذارید.

 

در یک ظرف آرد سوخاری، پودر زیره، بیکینگ پودر، نمک و فلفل سیاه را با یکدیگر مخلوط کنید. در ظرف دیگر دو عدد تخم مرغ را بشکنید و هم بزنید تا از لختگی خارج شود. شیر، کره و زعفران را نیز با آن مخلوط کنید. ترکیب آرد سوخاری و ادویه‌ها را به ترکیب مایع سوخاری اضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا یک بافت خمیری شکل پیدا کند.

 

کنگرها را بعد از خشک شدن یکی یکی در مایه سوخاری بغلتانید و سپس در مقدار روغن کافی و روی حرارت سرخ کنید. کنگر سوخاری را روی دستمال‌ حوله‌ای قرار دهید تا روغن اضافی آن جذب دستمال شود. سپس آن را با نان و سس دلخواه سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه کنگر سوخاری

 

    کنگر : یک کیلوگرم

    ماست چکیده: یک پیمانه

    ماست خامه ای: یک پیمانه

    شیر: یک دوم پیمانه

    آرد: یک پیمانه

    کره ذوب شده: سه قاشق سوپخوری

    زعفران دمکرده: سه قاشق سوپخوری

    تخم مرغ: سه عدد

    نمک و فلفل: به میزان نیاز

    بکینگ پودر: یک قاشق چایخوری

    روغن مایع: به مقدار نیاز برای سرخ کردن

مدت زمان آماده‌سازی مواد اولیه: 15 دقیقه

مراحل طرز تهیه کنگر سوخاری در خانه

اگر از علاقه‌مندان به غذاهای فست‌فودی و انواع سوخاری‌ها هستید، مطابق مراحل زیر پیش بروید تا یک غذای سوخاری خوشمزه و متفاوت داشته باشید.

مرحله اول: کنگر را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه کنگر سوخاری، کنگرهای ترد و تازه و سفت را با دقت پاک کنید (روش های صحیح پاک کردن کنگر). ریشه‌های سیاه و اضافه کنگر را نیز جدا کنید و با کمک یک چاقوی تیز، تمام خارهای کنگر را جدا کنید و دور بریزید. اگر اندازه کنگرها بزرگ بود آن را از وسط به دو نیم تقسیم کنید. در ادامه، کنگرها را به خوبی بشویید و در سبد یا آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود.

مرحله دوم: مواد اولیه را آماده کنید

در ادامه مواد یخچالی شامل تخم مرغ، شیر و کره را در دمای محیط قرار دهید. کمی زمان بدهید تا کره کاملا نرم شود. مقداری زعفران را به کمک زعفران‌ساب بسابید. سپس روی آن مقداری آبجوش بریزید یا چند قطعه یخ قرار دهید تا زعفران دم بکشد و کاملا رنگ بگیرد.

مرحله سوم: آرد سوخاری را با ادویه ترکیب کنید

یک کاسه بزرگ بردارید و در آن مقدار لازم از پودر سوخاری را بریزید. نمک، فلفل سیاه، پودر زیره و بیکینگ پودر را نیز به داخل ظرف بریزید. همه مواد را با یکدیگر هم بزنید تا جایی که به شکل یکدست با یکدیگر مخلوط شوند.

مرحله چهارم: تخم مرغ و شیر و کره را ترکیب کنید

تخم مرغ‌ها را بشکنید و در ظرف دیگری بریزید. تخم مرغ را هم بزنید تا از حالت لختگی بیرون بیاید. شیر و کره‌ای که در دمای محیط آب شده را نیز اضافه کنید. همه مواد را به خوبی هم بزنید تا یکدست ترکیب شوند. در انتها زعفران غلیظ دم کرده را اضافه کنید و مجددا هم بزنید تا مایه سوخاری رنگ بگیرد.

مرحله پنجم: مایه سوخاری را آماده کنید

در ادامه طرز تهیه سوخاری کنگر، ترکیب مایه سوخاری را به ترکیب آرد و ادویه اضافه کنید. ترکیب به دست آمده را با همزن یا چنگال هم بزنید تا یک بافت خمیری پیدا کند. غلظت خمیر سوخاری باید بافتی غلیظ‌تر از ماست پیدا کند.

مرحله ششم: کنگرها را در مایه سوخاری بغلتانید

در این مرحله به سراغ کنگرها بروید. ابتدا از خشک بودن آنها مطمئن باشید. سپس آنها را از آبکش بیرون بیاورید و یکی یکی در مایه سوخاری بغلتانید. کنگرهای آغشته به مایه سوخاری را برای سرخ کردن کنار بگذارید.

مرحله هفتم: کنگرها را سرخ کنید

یک تابه با سایز مناسب انتخاب کنید و در آن مقدار لازم از روغن بریزید. مقدار روغن را زیاد در نظر بگیرید تا کنگرهای سوخاری هنگام سرخ شدن در روغن غوطه‌ور بمانند. صبر کنید تا روغن کاملا داغ شود. کنگرها را در روغن داغ بیندازید. با قاشق روی کنگرها روغن بریزید و زمان بدهید تا همه طرف کنگر کاملا سرخ شود.

مرحله آخر: کنگر سوخاری را سرو کنید

کنگرهای سوخاری را از روغن بیرون بیاورید و روی یک دستمال حوله‌ای قرار دهید تا روغن اضافه آنها جذب دستمال شود. کنگر سوخاری را در یک ظرف مناسب قرار دهید و آن را با نان (طرز تهیه انواع نان) یا انواع سس (طرز تهیه انواع سس) خود سرو کنید.

دستور تهیه کنگر سوخاری در ایرفرایر (سرخ کن بدون روغن)

تهیه کنگر سوخاری در هواپز (ایرفرایر) به سالم‌تر پخته شدن آن نیز کمک می‌کند. پس اگر به دنبال طبخ یک سوخاری سالم و رژیمی هستید از این روش استفاده کنید. در این روش کافی است مطابق با دستورالعمل‌های بالا کنگر و مایه سوخاری را آماده کنید.

سبد هواپز را به روغن آغشته کنید و کنگرها را روی آن بچینید. دمای ایرفرایر را روی 180 درجه تنظیم کنید و حدود بیست دقیقه به آن فرصت دهید تا کنگرها آماده شوند. در این زمان یکبار کنگرها را بچرخانید تا سمت دیگر آن نیز بپزد و سرخ شود.

نکات مهم در طرز تهیه کنگر سوخاری ترد و خوشمزه

در تهیه قایرمه یا کنگر سوخاری، به این نکات توجه کنید تا غذایی لذیذتر داشته باشید:

اندازه کنگر: برش کنگرها کاملاً سلیقه‌ای است. آن‌ها را به ابعاد دلخواه خرد کنید.

خمیر سوخاری: بعد از مخلوط کردن مواد، خمیر را با همزن بزنید تا یکدست شود و گره‌ای در آن نماند.

تابه مناسب: از یک تابه گود استفاده کنید تا کنگرها در روغن غوطه‌ور شوند و به‌طور یکنواخت سرخ شوند.

دمای روغن: روغن باید داغ باشد (حدود 170-180 درجه سانتی‌گراد). روغن خیلی سرد باعث جذب بیش از حد روغن می‌شود و روغن خیلی داغ باعث سوختن سطح کنگر و خام ماندن داخل آن می‌شود.

سرو: برای یک وعده کامل، کنگر سوخاری را با سیب‌زمینی سرخ‌کرده و قارچ سوخاری سرو کنید.

چاشنی: در کردستان، قایرمه را با ماست چکیده سرو می‌کنند. شما می‌توانید از ماست چکیده یا سس‌های دلخواه استفاده کنید.

جایگزین‌ها: اگر به شیر دسترسی ندارید، در خمیر سوخاری از آب استفاده کنید. به جای کره آب‌شده هم می‌توانید از روغن‌های مخصوص پخت‌وپز استفاده کنید.

نکات ایمنی و انتخاب کنگر:

هنگام پاک کردن کنگر حتماً از دستکش استفاده کنید، زیرا ساقه‌های آن تیغ‌های ریز دارند.

از کنگرهای تازه، سفت، ترد و بدون لک استفاده کنید.

خواص کنگر: کنگر خواص زیادی دارد، از جمله سم‌زدایی کبد، درمان کم‌خونی، پیشگیری از دیابت و پاک‌سازی کلیه.

جایگزین آرد سوخاری: به جای آرد سوخاری می‌توانید از پودر خرده نان استفاده کنید.

فوت و فن‌های خوشمزه شده قایرمه کردستان

غلظت مایه سوخاری باید چه اندازه‌ای باشد؟

مایه سوخاری غلظتی مانند خمیر دارد. مایه سوخاری بعد از آماده شده باید بافتی شبیه به خمیر پیدا کند. در واقع غلظت این مایه را باید غلیظ‌تر از ماست در نظر بگیرید.اگر فکر می‌کنید غلظت مایه سوخاری شما مناسب نیست و شل شده است، کمی آرد سوخاری را به تدریج به آن اضافه کنید و هم بزنید تا جایی که به غلظت مناسب برسد.

چرا کنگر سوخاری خام است؟

اگر سایز کنگر درشت و ضخیم باشد، احتمال اینکه داخل آن به خوبی نپزد زیاد است. در این حالت بهتر است کنگرها را جداگانه یک بار بجوشانید و آبکش کنید؛ سپس آنها را سوخاری کنید و یادتان باشد برای آنکه کنگر سوخاری که درست می‌کنید زیاد پف کند از ترکیب جوش شیرین و بیکینگ پودر استفاده کنید.

چگونه می‌توان کنگرهای سوخاری شده را بعد از سرخ کردن ترد و خشک نگه داشت؟

حتما کنگرها را روی دستمال حوله‌ای قرار دهید تا روغن اضافی آنها جذب دستمال شود و نرم و روغنی نشوند.کنگرها را روی یک توری فلزی بگذارید تا خنک شوند. این کار به ایجاد جریان هوا کمک کرده و از جمع شدن بخار جلوگیری می‌کند.

طرز تهیه قایرمه، آسون ترین سوخاری دنیا

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟