ناهار امروز: شاه پلو، جواهری خوش‌طعم از آذربایجان!

شاه پلو، این غذای مجلسی و پرطرفدار که ریشه در خطه سرسبز آذربایجان دارد، با ترکیبی بی‌نظیر از طعم‌های شیرین، ترش و گوشت، تجربه‌ای فراموش‌نشدنی را برای ذائقه‌تان رقم خواهد زد.
ناهار امروز: شاه پلو، جواهری خوش‌طعم از آذربایجان!

به گزارش پارسینه، این پلوی اعیانی با ظاهری چشم‌نواز و عطر دل‌انگیز، زینت‌بخش سفره‌های شما خواهد بود.

مواد لازم برای تهیه شاه پلو

دیگران چه می خوانند:

گوشت تازه و بدون استخوان: 400 گرم

آلو: 100 گرم

قیصی: 100 گرم

کشمش: 100 گرم

برنج: 4 پیمانه

بادام هندی: 120 گرم

هویج: 2 عدد (رشته شده)

زعفران دم کرده: به مقدار لازم

ادویه: نمک، فلفل، زردچوبه، چوب دارچین (به مقدار لازم)

سیر: 2 حبه

کره: 100 گرم

پیاز: 1 عدد

طرز تهیه

آماده سازی گوشت: در ابتدای کار، پیاز و سیر را در کره تفت دهید تا طلایی شوند. سپس تکه‌های گوشت را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن‌ها تغییر کند. ادویه‌ها (نمک، فلفل، زردچوبه و چوب دارچین) و زعفران دم کرده را به گوشت اضافه کنید. مقداری آب بریزید و اجازه دهید گوشت به آرامی بپزد تا نرم شود. در این فاصله، برنج را آبکش کنید.

تهیه مواد میانی: در تابه‌ای جداگانه، هویج رشته شده را در کره تفت دهید تا کمی نرم شود. سپس قیصی، آلو، کشمش و بادام هندی را به هویج اضافه کنید و کمی تفت دهید. ادویه‌ها و مقداری آبلیمو را اضافه کرده و در نهایت گوشت پخته شده را به همراه یک ملاقه از آب گوشت به مواد میانی بیفزایید و مخلوط کنید. مواد میانی خوشمزه "شاه پلو" آماده است.

چیدن و دم کردن پلو: برای داشتن ته‌دیگی یکدست و طلایی، کف و دیواره‌های قابلمه را چرب کنید و با نان لواش بپوشانید. لایه‌لایه برنج آبکش شده و مواد میانی شاه پلو را داخل قابلمه بریزید و به آرامی فشار دهید. در آخر، روی برنج زعفران دم کرده بریزید و درب قابلمه را ببندید. اجازه دهید پلو به مدت 45 دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد.

نکته: در روش سنتی تهیه شاه پلو، پس از چیدن مواد، روی سطح برنج نیز نان گذاشته و قابلمه را در فر قرار می‌دهند تا تمام اطراف پلو ته‌دیگ داشته باشد. اما در این روش خانگی، امکان تهیه آن روی اجاق گاز نیز فراهم شده است.

این پلوی مخلوط بی‌نظیر اکنون آماده سرو است. امیدواریم با تهیه این غذای لذیذ، از طعم بهشتی آن لذت ببرید.

ناهار امروز: شاه پلو، جواهری خوش‌طعم از آذربایجان!

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟