به گزارش پارسینه اگر شما هم با این مشکل مواجه هستید با ما تا انتهای این مطلب از همشهری آنلاین همراه باشید تا راهکارهای از بین بردن رسوب سماور و کتری را در کنار یکدیگر بررسی کنیم.
استفاده از سرکه سفید
یکی از بهترین مادههای پیشرو شما برای این کار سرکه سفید است. برای این منظور کافی است مقادیر مساوی از سرکه و آب را با یکدیگر ترکیب کنید و درون کتری بریزید. پس از آن کتری را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید به مدت یک ساعت بجوشد. در نهایت میتوانید این ترکیب را از کتری خارج کنید و درون آن را با استفاده از اسکاچ مناسب بشویید.
اگر همچنان رسوبات آهکی درون کتری باقی بودند میتوانید مراحل را تکرار کنید یا اینکه میزان سرکه را در مقایسه با آب افزایش دهید. در نظر داشته باشید که از ساییدن بیش از اندازه داخل کتری پرهیز کنید، چرا که میتواند به سطوح داخلی آن آسیب برساند. در آخرین مرحله باید کتری خود را با مقداری زیادی آب بشویید و یک دور هم با آب خالی بجوشانید تا بوی سرکه آن از بین برود.
تمیز کردن با جوش شیرین
جوش شیرین هم از دیگر ترکیباتی است که به منظور از بین بردن رسوب سماور و کتری مورد استفاده قرار میگیرد. برای این کار باید مراحل زیر را دنبال کنید:
- در قدم اول چند قاشق غذاخوری جوش شیرین داخل کتری بپاشید و چند دقیقه صبر کنید.
- پس از آن با استفاده از یک پارچه نرم داخل کتری خود را تمیز کنید.
- در آخر کتری را با مقادیر زیادی آب بشویید.
بهرهگیری از آبلیمو یا لیموترش
در صورت نداشتن سرکه و جوش شیرین میتوانید برای رسوبزدایی کتری و سماور خود از چند عدد لیموترش یا آب لیمو استفاده کنید. برای این کار لیموی کامل یا قاچشده را درون آب کتری بریزید و حدود ده دقیقه بجوشانید تا رسوبات از بدنهی داخلی آن جدا شوند.
رسوبزدایی با نوشابه گازدار
همهی ما جسته و گریخته چیزهایی در مورد قدرت پاککنندگی نوشابه گازدار شنیدهایم. با این حساب اگر تا به حال از آن برای تمیزکاری استفاده نکردهاید، بهتر است برای جرمگیری کتری خود به سراغ آن بروید. نوشابه به واسطه اسید کربنیک میتواند رسوبات موجود در کتری و سماور را از بین ببرد.
برای این کار کتری را با مقداری نوشابه پر کنید و پس از قرار دادن روی حرارت اجازه دهید حدود 30 دقیقه بجوشد. در آخر به منظور از بین رفتن رسوبات و بوی نوشابه داخل کتری خود را با مقدار زیادی آب بشویید.
ترکیب سرکه و جوش شیرین
در صورتی که به دلیل زیاد بودن جرم و رسوبات نتوانستید از روشهای قبل برای از بین بردن رسوب سماور و کتری استفاده کنید، میتوانید حدود دو قاشق غذاخوری جوش شیرین را با مقداری سرکه یا آبلیمو ترکیب کنید.
پس از آن کافی است کتری را پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید و منتظر معجزه و اثرگذاری این ترکیب قدرتمند و فوقالعاده بمانید.
استفاده از حلال های آهک برای رسوبات سخت
شما میتوانید برای رسوبزدایی کتری خود به سراغ جرمگیرهای مخصوص و حلالهای آهک بروید که به صورت اختصاصی برای این کار ساخته شدهاند و در فروشگاهها موجود هستند. البته در نظر داشته باشید که حتما برندهای شناختهشده و معروف را انتخاب کنید، چرا که دستهای از مواد مورد استفاده در جرمگیرهای نه چندان شناخته شده ضرر زیادی دارند یا اینکه به راحتی با شستشو از بین نمیروند.
نکته: به منظور حفظ بهداشت و سلامتی خود بهتر است از روشهای سالم و طبیعی به منظور از بین بردن جرم کتری و سماور خود استفاده کنید.
ایجاد شوک حرارتی برای جدا کردن رسوبات
این راهکار معمولا برای از بین بردن رسوب و جرم کتری ضخیم پیشنهاد نمیشود و صرفا برای جرمهای نازک و تازه مناسب است. برای این منظور ابتدا کتری را روی شعله بگذارید و اجازه دهید مقداری داغ شود. پس از آن کتری را داخل آب سرد قرار دهید تا رسوبها از دیواره آن جدا شوند. در نهایت پس از خالی کردن آب کتری میتوانید داخل آن را با استفاده از برس تمیز کنید و آب بکشید.
استفاده از سیب زمینی و زاج سفید
از بین بردن رسوب سماور و کتری با استفاده از سیبزمینی هم امکانپذیر است:
- ابتدا دو تا سه عدد سیبزمینی را رنده کنید و درون کتری بریزید.
- پس از آن به کتری خود تا جایی آب اضافه کنید تا تمامی قسمتهای رسوب گرفته را بپوشاند.
- کتری را روی شعله بگذارید و اجازه دهید حدود نیم ساعت بجوشد.
- پس از خاموش کردن حرارت منتظر بمانید تا کتری خنک شود.
- محتویات کتری را خالی و در صورت نیاز این کار را یکبار دیگر هم تکرار کنید تا رسوبزدایی به صورت کامل انجام شود.
نکته: برای بیشتر کردن تاثیر این روش میتوانید بعد از 30 دقیقه جوشیدن، مقداری زاج سفید را بکوبید و به کتری اضافه کنید و بگذارید حدود 10 تا 30 دقیقه دیگر هم روی حرارت بماند.
چطور از ایجاد رسوب سماور جلوگیری کنیم؟
حال که با راهکارهای رسوبزدایی سماور و کتری آشنا شدیم، سوالی که مطرح میشود این است که چطور میتوان از ایجاد رسوب جدید در آنها جلوگیری کرد؟ برای این منظور توصیه میکنیم نکات و موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- آب جوشیده را حداکثر بین یک تا دو ساعت استفاده کنید و آن را به مدت طولانی در کتری و سماور نگذارید.
- برای تمیز کردن کتری خود برنامه منظم داشته باشید.
- کتری و سماور را در صورت امکان با آب تصفیه شده (نصب سیستم تصفیه آب در خانه) پر کنید.
- میتوانید درون کتری خود گوش ماهی بیندازید؛ چرا که آهک موجود در آب را به خود جذب میکنند و به این شکل مانع رسوبگیری کتری و سماور میشوند.
- کتری را بعد از هر بار استفاده بشویید و به صورت کامل خشک کنید.
0 دیدگاه