به گزارش پارسینه، سید حمیدرضا منتظری روز دوشنبه در نشست خبری تبیین برنامههای انجمن سینمای جوانان قم در سال 1404 با اشاره به پیشینه چهار دهه فعالیت این انجمن در عرصه تولید و آموزش فیلمسازی، مأموریت اصلی سال جاری را توسعه آموزشهای تخصصی مشاغل سینمایی و بسترسازی برای تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد عنوان کرد.
وی افزود: شورای عالی سینما با هدف سیاستگذاری و همافزایی در حوزه سینما و فیلم کوتاه در قم تشکیل میشود.
وی گفت: این شورا میتواند نقطه عطفی برای ارتقای فعالیتهای سینمایی استان باشد.
منتظری همچنین گفت: مدیران نهادهای فرهنگی باید در تقویت تجهیزات و اعتبارات انجمن مشارکت جدی داشته باشند تا فصل جدیدی از فعالیتهای سینمایی قم رقم بخورد.
تبیین هفت محور برنامههای انجمن سینمای جوانان قم
مدیر انجمن سینمای جوانان استان قم با تشریح برنامههای سال 1404 گفت: آموزش تخصصی فیلمسازی، توسعه پژوهشهای سینمایی، حمایت از تولید فیلم کوتاه، برگزاری جشنوارهها و رویدادهای سینمایی، راهاندازی جشن دانشآموختگان، حمایت از اکران «سینما سیار» و ایجاد موزه سینما، مهمترین محورهای پیشبینی شده برای امسال است.
منتظری افزود: دورههای بلندمدت و کوتاهمدت فیلمسازی در دستور کار است. در حوزه پژوهش نیز جلسات نقد و تحلیل سینمایی و انتشار پایاننامهها و مقالات تخصصی حمایت میشود.
وی در ادامه این نشست اعلام کرد: تولید آثار کوتاه در قالبهای داستانی، مستند و تجربه خلاق در سطوح نیمهحرفهای و حرفهای از مهمترین برنامههای تولیدی انجمن در سال جاری است.
وی با اشاره به زمانبندی ثبت طرحها افزود: فصل نخست ثبت طرحها تا پایان اردیبهشت، فصل دوم تا نیمه مرداد و فصل سوم تا پایان آذرماه ادامه خواهد داشت. علاقهمندان میتوانند ایدههای خود را از طریق سامانه iycs.ir ثبت کنند.
مدیر انجمن سینمای جوانان قم از برگزاری جشنوارههای فیلم کوتاه رقابتی و غیررقابتی در سال جاری خبر داد و گفت: امیدواریم دبیرخانه دائمی جشنواره بینالمللی نماز و نیایش نیز در قم مستقر شود.
وی افزود: این دبیرخانه فرصتی برای حضور گسترده فیلمسازان مسلمان از کشورهای مختلف خواهد بود.
منتظری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: فعالسازی سینما سیار در مناطق محروم، روستاها، کهک، جعفرآباد و مراکز خاصی چون زندانها از برنامههای مهم انجمن در سال جاری است.
آغاز مطالعات راهاندازی موزه سینمای قم
مدیر انجمن سینمای جوانان قم در ادامه از آغاز مطالعات اولیه برای تأسیس موزه سینمای قم خبر داد و گفت: این موزه با هدف حفظ آثار سینمایی استان طی پنج دهه گذشته و تجلیل از پیشکسوتان سینما تأسیس خواهد شد.
منتظری با اشاره به مشکلات زیرساختی انجمن گفت: برای تبدیل انجمن سینمای جوانان قم به مرکز تخصصی تولید فیلم، تجهیز به استودیو، فضای آموزشی استاندارد و ابزار حرفهای ضروری است.
وی تصریح کرد: بسیاری از تجهیزات فعلی به دهههای گذشته بازمیگردد و نیازمند نوسازی جدی هستیم.
منتظری همچنین با تجلیل از مدیران سابق انجمن افزود: نام افرادی چون علیرضا زهادی، محسن دلاوری، محمدرضا بهشتی منفرد، علی بیطرفان و رضا ابوذر در تاریخ سینمای قم ماندگار شده است.
سینما، موتور محرک فعالیتهای فرهنگی قم میشود
معاون هنری سینمایی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، با تأکید بر اهمیت سینما در تحرکبخشی به فرهنگ استان گفت: در دوره جدید، سینما به موتور پیشران فعالیتهای فرهنگی و هنری قم تبدیل خواهد شد.
محمدکاظم رضوانی افزود: بستههای حمایتی ویژهای برای آموزش، تولید، پژوهش و عرضه آثار سینمایی در قم پیشبینی شده است.
وی خاطرنشان کرد: جذب سهم استان قم از اعتبارات سینمایی در دستور کار قرار گرفته تا شاهد جهش در تولیدات کوتاه و ارتقاء زیرساختها باشیم.
وی ، بر لزوم فعالسازی سینما سیار تأکید کرد و گفت: اکران فیلم در مناطق روستایی، کهک، جعفرآباد و دیگر مناطق محروم باید با جدیت پیگیری شود.
رئیس گروه سینمایی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز انجمن سینمای جوانان، انجمن سینمای جوانان را مرجع اصلی و تخصصی آموزش فیلمسازی در استان دانست و گفت: خانوادهها برای آموزش اصولی باید به این انجمن یا آموزشگاههای دارای مجوز مراجعه کنند.
سعید ایلانلو با اشاره به علاقه بالای مردم قم به سینما، افزود: استان قم از نظر میزان علاقه به سینما در رتبه دوم کشور قرار دارد و باید این ظرفیت بهدرستی مدیریت شود.
وی در پایان گفت: تعامل میان انجمن سینمای جوانان و مؤسسات آموزشی، بهویژه هنرستان هنرهای زیبا، برای شناسایی و پرورش استعدادهای نوجوانان ضروری است.
منبع: ایرنا
0 دیدگاه